Mekkora a búvárszivattyú várható élettartama?

Mekkora a búvárszivattyú várható élettartama?

Milyen élettartamra számíthatok a búvárszivattyú esetében?

Vásárlóink jelentős része teszi fel ezt a kérdést, hogy a megvásárolni kívánt búvárszivattyú csőkút szivattyú vajon hány évig fogja üzembiztosan szolgálni az öntözést, vízellátást. Ez bizony fontos kérdés, hiszen a befektetett pénz minden esetben meg kell, hogy térüljön, akkor érdemes búvárszivattyúra, csőkút szivattyúra költeni. Természetesen számos tényező befolyásolja a búvárszivattyú csőkút szivattyú várható élettartamát, éppen ezért ezt pontosan nem lehet meghatározni.


A legfontosabb tényezők:

- nagyon fontos a megfelelő búvárszivattyú méretezése
- rendkívül nagy befolyással van a csőkút szivattyú üzembiztos működésére a homoktartalom mennyisége a kútban 
- rendszeres karbantartás melletti használat. 

 

A helyesen kiválasztott és természetesen szakszerűen üzembehelyezett búvárszivattyú lényegesen hosszabb ideig fog üzemelni ez biztos!


A búvárszivattyú, csőkút szivattyú kifejezetten széles kínálatban kapható, különböző minőségben. A felhasznált alapanyagok, amiből a búvárszivattyú gyártása megtörténik rendkívül fontos, hogy kiváló minőségű legyen. Gondoljunk csak a motorra, tengelytömítésekre, csapágyazásra, és a lapátkerekekre. A gyártási technológia, a szigorú ellenőrzés és természetesen a tesztelés is nagyon fontos, mielőtt forgalomba kerül egy búvárszivattyú. Egy gyengébb anyagminőséggel rendelkező búvárszivattyú csőkút szivattyú, természetesen olcsóbb, de élettartama is biztos, hogy kevesebb. A prémium kategóriás búvárszivattyúk viszont a rendkívül jó anyagminőségnek köszönhetően tovább bírják és javíthatóságuk is biztosabb, gazdaságosabb.

 

Mivel hosszabbítható a búvárszivattyú élettartama? 

 

Nem biztos, hogy mindenki örülni fog, de a búvárszivattyút idő közönként ellenőrizni kell! A legtöbb esetben valamilyen külső tényező miatt következik be a meghibásodás. Szivattyú vezérlés, hidrofor tartály, visszacsapószelep, esetleg szivárgás. Ezeket mind-mind időközönként ellenőrizni kell. Abban az esetben, ha magas vízkőtartalmú a szivattyúzott kút víz a búvárszivattyú külső motor palástját vízkő mentesíteni kell. A vízkő ugyanis rontja a motor megfelelő hűtését.


A búvárszivattyút csőkút szivattyút érdemes a használat intenzitásától függően 5-6 évente szivattyú szakszervízbe vinni és a kopó alkatrészeket kicserélni. Fontos, hogy mindig gyári alkatrészek felhasználásával történjen a javítás. Ezt a javítást általában szezon végén október-november időszakban érdemes elvégeztetni. 

 

Összességében elmondható, hogy egy olcsó búvárszivattyú csőkút szivattyú ami megfelelő minőségben készül akár 5-7 évig is használható a rendszeres karbantartás mellett. Hátránya ezeknek a szivattyúknak, hogy a viszonylag olcsó árnak köszönhetően nem minden esetben érdemes a komplett felújításuk. A prémium minőségű búvárszivattyú csőkút szivattyú, mint például a Pedrollo búvárszivattyú akár 10-12 évig is üzemképes a megfelelő karbantartás mellett és a nagy többség esetében gazdaságosan javíthatóak felújíthatóak.

 

A búvárszivattyú csőkút szivattyú pontos várható élettartama sajnos nem határozható meg, de a fent említettek betartásával és a gondos üzemeltetéssel biztos, hogy megtérülő befektetés! Szivattyú szervízünk természetesen vállalja Önnek az időszakos karbantartási munkálatok elvégzését, ehhez csak el kell hoznia szivattyúját szervizünkbe.

Árukereső vélemények

Google vélemények