A digitális nyomáskapcsoló felhasználása

A digitális nyomáskapcsoló felhasználása

Mikor érdemes digitális nyomáskapcsolót választani?

A digitális nyomáskapcsoló egy modern, megbízható szivattyú vezérlés, mely elsősorban akkor kerül felhasználásra, ha a házi vízellátást szeretnénk biztosítani szivattyúval és hidrofor tartállyal. A vezérelni kívánt szivattyú lehet búvárszivattyú csőkút szivattyú, vagy hagyományos kerti szivattyú is. A digitális nyomáskapcsoló nagy előnye, hogy a kívánt nyomás értékek, értjük ez alatt a bekapcsolási és kikapcsolási nyomás értéket külön-külön beállíthatóak 0,1 bar pontossággal. Mivel a digitális nyomáskapcsoló digitális kijelzővel rendelkezik, így nincs szükség külön nyomásmérő óra beépítésére a komplett rendszerhez. A legtöbb digitális nyomáskapcsoló számos egyéb védelmi funkcióval is rendelkezik, mely a szivattyú biztonságos üzemeltetését garantálja. Ilyen védelmi funkció például a szárazon futás elleni védelem is. Egyes digitális nyomáskapcsolók, mint például az Evak DPC-10 nyomás értéket figyel és ez alapján védi a szivattyút az üresjárattól. A Coelbo Switchmatic 2 digitális nyomáskapcsoló az aktuális szivattyú áramfelvétele alapján biztosít vízhiány esetén megfelelő védelmet.

 

A házivízellátás, a hidrofor tartályos rendszerek esetében előfordul, hogy egyedi igények mellett üzemel. Ezek a felmerülő igények lehetnek akár nagyobb távolságok, vagy szintkülönbségek a vízellátó berendezés és a lakóépület között. A digitális nyomáskapcsoló egyszerű kezelhetősége, valamint beállítása ezekben az esetekben is megoldást kínál, hiszen az adott rendszerhez igazíthatjuk a megfelelő nyomás értékeket.

 

A digitális nyomáskapcsoló kiválasztásánál lényeges szempont, hogy figyelembe kell venni mekkora a terhelhetősége. Ezt kínálatunkban is minden esetben feltüntetjük a műszaki adatokban, watt-ban és Amper-ben is. Természetesen a megfelelő mágneskapcsoló alkalmazásával nagyobb teljesítményű szivattyúval is használható. A digitális nyomáskapcsoló nem vízálló, ezért minden esetben vegye figyelembe a típusoknál feltüntetett IP védettségi fokozatot. A digitális nyomáskapcsoló helyettesíti a hagyományos mechanikus nyomáskapcsolót, de minden esetben hidrofor tartállyal kiegészítve szabad használni.

 

Abban az esetben, ha megbízhatóan kívánja üzemeltetni a szivattyúját a házi vízellátás során, érdemes jó minőségű digitális nyomáskapcsoló mellett dönteni. Leegyszerűsíti és megkönnyíti az üzemeltetést és még szárazon futás elleni védelmet is biztosít. A digitális nyomáskapcsoló beállítása nem bonyolult művelet, ezért házilag is beépíthető a mellékelt telepítési útmutató és használati utasítás alapján. Természetesen, mivel már hosszú évek óta vagyunk a szivattyús szakmában, így a digitális nyomáskapcsolóval kapcsolatos kérdésekben is tudunk segíteni. Ügyfélszolgálatunk szívesen segít a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban. Széles márka választékkal rendelkezünk és digitális nyomáskapcsolóink jelentős részét raktárkészletről biztosítjuk, így az gyorsan juthat el Önhöz.

Árukereső vélemények

Google vélemények